Rangkaian komputer
Berbagai selebriti, termasuk pelakon, aktris dan penyanyi terkenal, menggunakan Facebook untuk berhubung secara peribadi dengan peminatnya. Jika anda mahu menambah jaringan sosial, cuba hantar permintaan rakan kepada selebriti pilihan anda. Walaupun selebriti A‑list sering sibuk, anda masih boleh berjaya menambah rakan dengan artis tempatan atau yang kurang terkenal. Kemungkinan diterimanya permintaan anda lebih tinggi jika anda pernah bertemu selebriti tersebut atau sudah mengenali dia secara peribadi. Jika permintaan ditolak, anda masih boleh mengikuti profilnya di Facebook.
Buka Facebook dan log masuk ke akaun anda. Taip nama selebriti di bar carian di bahagian atas halaman. Klik nama yang muncul dalam senarai keputusan, atau jika tidak kelihatan, klik "Lihat Lebih Banyak Keputusan".
Klik butang "Tambah Rakan" di sebelah nama selebriti pada halaman profilnya.
Masukkan mesej dalam ruangan Mesej. Jelaskan bagaimana anda mengenali selebriti tersebut – contohnya, ingatkan dia tentang acara yang anda hadiri bersama atau rujuk seseorang yang anda berdua kenali. Mesej yang bersifat peribadi dan dikenali oleh selebriti memberi peluang lebih besar permintaan anda diterima.
Klik "Hantar Permintaan". Jika diterima, nama selebriti akan muncul di senarai Rakan anda.
Penghantaran Gambar Dari iPhone ke Facebook Aplikasi Facebook di iPhone terintegrasi dengan sistem operasi, membolehkan anda menghantar gambar dengan cepat daripada koleksi foto atau terus daripada aplikasi Kamera. Gambar yang dihantar akan dipaparkan secara automatik di galeri Muatan Mudah Alih dan
Jika anda sering menggunakan Facebook, anda mungkin mahu mencari satu kiriman lama untuk mengingat apa yang anda tulis atau melihat bagaimana seorang rakan balas. Facebook mempunyai fungsi carian yang membolehkan anda mencari kiriman orang lain atau hanya kiriman rakan anda. Namun, keputusan carian
Apabila anda sudah letih dengan Facebook dan bersedia memutuskan hubungan dengan laman tersebut, memadam akaun adalah setara dengan tidak mendaftar semula. Proses ini akan memadamkan sepenuhnya kehadiran anda di Facebook tanpa sebarang pilihan untuk memulihkan akaun selepas pemadaman selesai.Padam A