whycomputer.com >> Rangkaian komputer >  >> Media Sosial

Bagaimana Menjaga Penyamaran Semasa Masuk ke Facebook

Jika anda ingin lebih privasi semasa melayari News Feed, anda perlu mengambil langkah-langkah untuk menyembunyikan kehadiran anda di Facebook. Mematikan sembang, meningkatkan tetapan privasi, dan menentukan penonton ialah beberapa cara untuk tetap tidak terdedah. Semua langkah ini tidak bersifat kekal, jadi anda boleh menyesuaikannya bila sahaja anda bersedia.

Keputihan Sembang

Apabila anda log masuk, tetapan sembang lalai membenarkan rakan melihat kehadiran anda. Di bar sisi kanan, senarai rakan menunjukkan status sembang mereka. Jika anda tidak mematikan sembang, nama anda akan disertai titik hijau dan ikon telefon mudah alih, menandakan anda online. Untuk tidak kelihatan, klik ikon gear di bahagian bawah kanan, pilih “Matikan Sembang”. Anda boleh menggunakan pilihan “Tetapan Lanjutan…” untuk mematikan sembang bagi sesetengah rakan sahaja.

Aktiviti Terhad

Aktiviti Facebook paling jelas menunjukkan anda telah log masuk. Setiap kali anda kemaskini status, berkongsi gambar atau memberi komen, cerita baru dibuat dan dikongsi. Aktiviti seperti menonton gambar atau membaca News Feed tidak mencipta cerita melainkan anda melakukan tindakan klik seperti Like, Share atau Comment. Mengurangkan aktiviti akan membantu anda tetap tidak kelihatan semasa log masuk.

Alat Pemilihan Penonton

Alat Pemilihan Penonton membolehkan anda kawal siapa yang dapat melihat pos anda. Bila anda menyiarkan sesuatu, klik anak panah bawah di sudut kanan bawah kotak dialog. Pilih penonton: “Umum” menampilkan kepada sesiapa sahaja, “Rakan” hanya kepada rakan yang disahkan, dan “Hanya Saya” menyembunyikan semua kecuali anda sendiri.

Tetapan Privasi

Walaupun anda menyesuaikan tetapan privasi, beberapa maklumat profil tetap terbuka kepada semua orang: nama, gambar penutup, gambar profil, alamat e-mel Facebook dan tag tertentu. Untuk tetap tidak terdedah, gunakan gambar tanpa wajah, e-mel yang tidak mengandungi nama, dan elakkan faktor pengenalan seperti lokasi. Lawati halaman Tetapan & Alat Privasi untuk memilih tetapan paling ketat bagi keseluruhan akaun anda.

Senarai Blok

Senarai blok membolehkan anda menyembunyikan diri dari individu tertentu. Apabila anda menambah seseorang ke senarai blok, kebanyakan hubungan antara anda dihapuskan, kecuali gambar dan aktiviti rakan bersama. Setelah blok, anda tidak dapat melihat kehadiran atau berinteraksi dengan mereka. Blok bersifat saling, satu pihak cukup memulakan. Perlu diingat bahawa blok tidak mempengaruhi laman web luar dan hanya terpakai di dalam Facebook.


URL:https://ms.whycomputer.com/media-sosial/1015012489.html

Media Sosial
  • Cara Berbual di Bearshare

    Cara Berbual di Bearshare Bearshare kini turut menyokong fungsi sembang, menjadikannya platform media sosial yang serba boleh. Berikut ialah langkah mudah untuk memulakan perbualan dan mencari rakan dalam komuniti Bearshare. Langkah 1: Daftar Akaun Mulakan dengan membuat akaun percuma. Langkah penda

  • Cara Masuk ke Ruang Sembang Peribadi Stickam

    Stickam ialah komuniti sembang dalam talian yang membolehkan pengguna di seluruh dunia berhubung melalui video. Pengguna berdaftar boleh mewujudkan bilik sendiri selagi mereka mempunyai webcam, dan pembina bilik mempunyai kuasa untuk menukar bilik kepada bersifat persendirian serta menahan ahli yang

  • Cara Membuka dan Menggunakan Sembang Facebook

    Facebook Sembang membolehkan anda berinteraksi secara peribadi dan masa nyata dengan rakan anda. Daripada menghantar mesej biasa dan menunggu balasan, anda boleh memulakan perbualan ketika rakan anda sedang dalam talian. Sembang menghantar mesej dengan cepat dan menunjukkan bila rakan anda sedang me

Rangkaian komputer © https://ms.whycomputer.com