Rangkaian komputer
Secara lalai, semua kandungan yang anda kirim ke akaun Instagram anda dapat dilihat oleh semua pengguna dalam aplikasi. Walau bagaimanapun, anda boleh mengubah tetapan privasi profil anda supaya hanya pengguna yang anda sahkan boleh melihat gambar, video, dan maklumat profil anda. Anda juga boleh menolak pengguna tertentu daripada mengakses kandungan anda.
Dengan menetapkan profil anda kepada status peribadi, hanya pengguna yang anda sahkan sahaja yang boleh melihat gambar dan video anda. Pengguna tidak dapat mencari profil anda dalam pencarian, dan mereka tidak dapat melihat senarai orang yang anda ikuti atau pengikut anda. Apabila seseorang memohon untuk mengikut anda, anda akan menerima pemberitahuan dalam senarai pengikut anda dan anda boleh memilih "Ya" atau "Tidak" untuk menerima atau menolak permintaan. Walaupun tidak sahkan, anda masih boleh menghantar gambar kepada mana-mana pengguna melalui Instagram Direct dengan memilih "Direct" dalam pilihan perkongsian gambar dan memilih penerima.
Anda boleh menolak pengguna tertentu supaya tidak dapat melihat gambar, video, atau menemui akaun anda dalam pencarian Instagram tanpa menukar keseluruhan profil anda kepada peribadi. Instagram tidak memberitahu pengguna apabila anda menolak mereka. Jika pengguna tersebut mengikut anda, akaun anda tetap berada dalam senarai pengikut mereka, tetapi kandungan anda tidak lagi boleh diakses. Pengguna yang ditolak tidak dapat menghantar anda pos melalui Instagram Direct.
Untuk menolak seseorang, ketik ikon kompas di menu utama dan masukkan nama pengguna akaun yang ingin ditolak dalam medan carian. Ketik ikon tetapan (tiga titik mendatar pada Android atau segi empat dengan anak panah pada iOS), kemudian pilih Block User. Untuk membuka penolakan kemudian, ulang proses dan pilih Unblock User.
Walaupun anda menolak seseorang, mereka masih boleh melihat sebahagian kandungan anda. Contohnya, jika anda mempunyai pengikut bersama atau mengikuti orang yang sama, pengguna yang ditolak masih dapat melihat suka dan komen anda pada gambar orang lain. Mereka juga masih dapat melihat nama pengguna anda dalam senarai pengikut dan diikuti pengguna lain. Jika pengguna yang ditolak menandai anda dalam pos atau komen, pemberitahuan tersebut tetap dipaparkan di aliran berita anda. Suka dan komen yang telah dilakukan sebelum penolakan tidak dipadam secara automatik; anda perlu memadamnya secara manual. Selain itu, jika tetapan privasi profil anda masih diatur kepada umum, semua pengguna dapat melihat semua gambar dan video anda melalui web, tidak kira penolakan dalam aplikasi.
Dengan menyesuaikan tetapan privasi Facebook, anda dapat menghalang permintaan kawan yang tidak dikehendaki dan memastikan rakan bukan anda tidak dapat mencari profil anda. Tiada pemberitahuan dikirimkan kepada orang lain bila anda menukar tetapan pencarian atau memblokir seseorang. Nonrakan Masuk k
Menambah Iklan (Bump) di Craigslist Menambah (bump) iklan di Craigslist dapat meningkatkan visibiliti dan peluang kejayaan. Dengan memindahkan iklan anda ke bahagian atas senarai, lebih ramai orang dapat melihatnya tanpa perlu menelusuri pelbagai halaman iklan. Peraturan Menambah Iklan Craigslist me
Berapa Suka Mengurus Kumpulan Facebook? Apabila anda membuat satu kumpulan Facebook, anda secara automatik ditetapkan sebagai pentadbir. Sebagai pentadbir, anda berhak memadamkan atau memenangi ahli yang tidak mematuhi peraturan kumpulan. Berikut ialah cara mudah untuk melakukannya. Langkah 1: Tetap