Rangkaian komputer
Gambar yang tajam dan berkualiti tinggi adalah asas kejayaan mana-mana projek visual.
1. Muat naik gambar ke komputer.
2. Buka Photoshop dan pilih File > Open untuk membuka fail.
3. Pergi ke Image > Image Size. Ubah Interpolation kepada Bicubic Smoother.
4. Tingkatkan lebar, tinggi, dan resolusi piksel mengikut keperluan.
5. Klik OK dan simpan.
1. Muat naik gambar.
2. Buka GIMP, pilih File > Open.
3. Pergi ke Image > Scale Image.
4. Tambahkan saiz dan resolusi sebanyak 10% setiap kali. Ulang sehingga mencapai resolusi akhir.
5. Klik OK dan simpan.
1. Muat naik gambar.
2. Buka Photoshop Elements, pilih File > Open.
3. Pergi ke Image > Image Size dan pilih Bicubic Smoother.
4. Perbesar piksel lebar, tinggi, dan resolusi.
5. Klik OK dan simpan.
Microsoft Paint menawarkan kemahiran penambahbaikan warna yang dapat dikuasai oleh pengguna komputer pemula. Sebagai program Windows standard, kemungkinan besar ia sudah dipasang pada komputer anda. Sama ada anda ingin menyegarkan foto atau menambahkan warna pada ciptaan anda, Paint membolehkan anda
Pengantar Stereogram, atau autostereogram, ialah ilusi optik yang menampilkan gambar tersembunyi dalam imej 2D yang boleh dilihat dengan mempaut mata anda. Walaupun mencipta stereogram memerlukan kemahiran, perisian grafik moden kini memudahkan proses rekabentuk. Menggunakan Stereogram Untuk melihat
Komputer anda mempunyai pelbagai tetapan paparan yang membolehkan anda menyesuaikan pengalaman melihat mengikut aktiviti anda. Tetapan ini boleh diubahsuai mengikut kegunaan dan jenis monitor. Menetapkan resolusi skrin mengikut jenis paparan akan mengoptimumkan kuasa dan memberi paparan terbaik. Pe