Rangkaian komputer
Adobe Illustrator adalah editor grafik vektor yang hebat untuk menghasilkan karya seni. Walaupun sangat baik untuk seni dan reka bentuk, ia tidak selalu intuitif bila ingin membuat projek berteks tinggi. Untuk mencipta pecahan di Illustrator pada Mac, anda boleh menggunakan dua kaedah. Untuk pecahan biasa (seperti 1/2), pilih ikon di menu Type > Glyphs. Untuk pecahan yang tidak wujud, ikut langkah berikut.
Sorot teks yang ingin diubah menjadi pecahan.
Ubah jenis fon kepada font OpenType. Pergi ke Type > Find Font dan gantikan fon semasa dengan fon OpenType menggunakan butang Replace.
Setelah itu, pilih kotak Fraction di panel OpenType untuk menukar teks kepada pecahan. Jika panel tidak kelihatan, buka melalui Window > Type > OpenType.
Panduan Membuat Penyampaian Keynote di Mac Walaupun banyak yang lebih familiar dengan PowerPoint, Keynote—bagian daripada suite iWork Apple—lebih mudah dan mesra pengguna untuk menghasilkan penyampaian profesional. Penyampaian Keynote pada dasarnya adalah pakej multimedia yang menggabungkan grafik,
Anda boleh menghasilkan baju T tersuai di rumah dengan mudah, menggunakan pemindahan iron‑on yang direka di komputer Mac anda. Pemindahan iron‑on, direka khas untuk pencetak inkjet, boleh dicetak dalam penuh warna dan memuatkan sebarang imej yang anda kehendaki. Gambar JPEG biasanya dipakai kerana m
Logo adalah elemen asas identiti organisasi. Logo anda menyentuh semua orang yang berhubung dengan anda dan memberi kesan pertama terhadap syarikat anda, kata John Williams, penulis kolum Image & Branding Entrepreneur.com. Dia menyarankan logo ringkas dengan garis kuat seperti McDonalds, Nike da