whycomputer.com >> Rangkaian komputer >  >> Perisian

Cara Membuat Peta di Farming Simulator

1. Mulakan GIANTS Editor

Dapatkan dan buka aplikasi GIANTS Editor. Klik dua kali pada fail exe untuk memulakan program.

2. Buka Peta Sedia Ada

Pilih File > Open dan cari fail peta dengan sambungan .i3D. Pilih peta tersebut dan klik OK untuk memuatnya.

3. Pratonton dan Sunting Tanah

Periksa peta yang dimuat. Untuk mengubah landskap, pilih Window > Terrain Editing. Pilih tekstur tanah daripada senarai drop‑down dan seret ke kawasan peta. Untuk menukar tanah sedia ada, pilih Replace dalam kotak LMB. Jika anda mahu menambah ketinggian, klik butang Terrain Sculpt Mode di bahagian atas tetingkap dan bentuk peta mengikut keperluan.

4. Menguruskan Objek

Hapus objek yang tidak dikehendaki dengan mengkliknya di panel kiri dan menekan kekunci Delete. Untuk menambah objek baru, klik ikon kecil berbentuk rumah. Pilih objek dari senarai dan letakkannya di lokasi yang dikehendaki pada peta. Anda boleh memindahkan objek sedia ada dengan seret. Pastikan untuk mengisi koordinat X, Y, dan Z di kotak Position setiap kali menambah objek. Jika mahu, ubah saiz dan sudut menggunakan kotak Scale dan Angle.

5. Simpan Peta Anda

Pilih File > Save As... dan pastikan jenis fail tetap .i3D. Beri nama kepada peta anda dan simpan di folder "/maps" dalam direktori permainan.

6. Uji Peta dalam Permainan

Buka Farming Simulator dan cipta permainan baru. Pilih peta yang baru anda simpan, kemudian mainkan untuk menilai sama ada ia memenuhi jangkaan anda.

Tips Tambahan

Gunakan Terrain Sculpt Mode secara berulang untuk menambah rupa landskap yang lebih realistis. Jangan lupa menyimpan versi prototaip secara berkala untuk mengelakkan kehilangan kemajuan.


URL:https://ms.whycomputer.com/perisian/1015013270.html

Perisian
  • Bagaimana Menjana Wang Melalui Skype

    PengantarSkype ialah platform komunikasi dalam talian yang membolehkan anda membuat dan menerima panggilan serta menjemput rakan dan pelanggan. Selain fungsi asas, Skype juga boleh menjadi sumber pendapatan.Langkah-Langkah Menjana WangDaftar akaun Skype dengan mudah. Ikuti arahan di laman web Skype.

  • Panduan Membuat Penyampaian Keynote di Mac

    Panduan Membuat Penyampaian Keynote di Mac Walaupun banyak yang lebih familiar dengan PowerPoint, Keynote—bagian daripada suite iWork Apple—lebih mudah dan mesra pengguna untuk menghasilkan penyampaian profesional. Penyampaian Keynote pada dasarnya adalah pakej multimedia yang menggabungkan grafik,

  • Membuat Stereogram 3D: Panduan Lengkap

    Pengantar Stereogram, atau autostereogram, ialah ilusi optik yang menampilkan gambar tersembunyi dalam imej 2D yang boleh dilihat dengan mempaut mata anda. Walaupun mencipta stereogram memerlukan kemahiran, perisian grafik moden kini memudahkan proses rekabentuk. Menggunakan Stereogram Untuk melihat

Rangkaian komputer © https://ms.whycomputer.com