whycomputer.com >> Rangkaian komputer >  >> Media Sosial

Makna Simbol Kunci dalam Tetapan Facebook

Facebook menawarkan pelbagai pilihan untuk mengawal siapa yang dapat melihat kandungan anda, termasuk kemas kini status, tempahan tempat lawatan dan gambar. Simbol kunci di sebelah mana-mana kandungan bermaksud ia hanya dapat dilihat oleh anda sahaja—tiada rakan Facebook anda yang boleh melihat, menyukai atau mengomentari item tersebut. Untuk menukar tetapan bagi sebarang kandungan yang telah anda hantar ke Facebook, buka menu dropdown pemilih penonton di bawah item yang dimaksudkan, yang dilabelkan dengan ikon (seperti kunci) yang menunjukkan tetapan pandangan semasa.

Langkah 1

Log masuk ke Facebook dan klik nama atau gambar profil anda untuk melawat Timeline anda. Di setiap item pada Timeline, anda akan menemui menu dropdown pemilih penonton. Jika pemilih ini dilabelkan dengan simbol kunci, ia bermakna item tersebut hanya boleh dilihat oleh anda.

Langkah 2

Klik menu dropdown pemilih penonton untuk memilih siapa yang dibenarkan melihat kandungan tersebut.

Langkah 3

Pilih "Umum" untuk menjadikan item tersebut dapat dilihat oleh sesiapa sahaja yang melawat halaman profil Facebook anda, tanpa mengira sama ada mereka terhubung sebagai rakan atau telah log masuk ke Facebook. Pilih "Rakan" untuk menjadikan item tersebut dapat dilihat oleh pengguna yang anda sahkan sebagai rakan di rangkaian sosial. Pilih "Hanya saya" (simbol kunci) untuk menyekat sesiapa pun selain anda daripada melihat item tersebut, atau pilih "Kustom" untuk menentukan rakan tertentu yang boleh atau tidak boleh melihat kandungan.

Semasa menulis kemas kini status, pilih "Hanya saya" dengan simbol kunci untuk mengekalkan kemas kini hanya kepada diri anda. Pemilih penonton akan mengingat pilihan anda dari kali terakhir anda berkongsi sesuatu di rangkaian.

Tips

  • Senarai dropdown pemilih penonton tersedia di kebanyakan tempat anda boleh berkongsi kandungan di Facebook, termasuk laman web mudah alih dan aplikasi mudah alih.
  • Tetapan "Hanya saya" berguna untuk menyimpan kenangan atau gambar (seperti gambar bayi) yang anda tidak mahu dikongsi dengan sesiapa lagi. Kemas kini ini masih muncul di Timeline anda tetapi tidak dapat dilihat oleh sesiapa pun.

URL:https://ms.whycomputer.com/media-sosial/1015008924.html

Media Sosial
  • Apa Itu DM di Twitter?

    Twitter ialah platform media sosial yang membolehkan anda berhubung dengan rakan, keluarga dan rakan profesional. Daripada menyampaikan mesej ringkas yang dikenali sebagai tweet, anda juga boleh menghantar mesej peribadi yang dipanggil DM (Direct Message). Tweets vs Direct Messages Setiap pengguna

  • Apa Makna Menatal Ruang Sembang?

    Walaupun kebanyakan orang menyertai bilik sembang untuk berbincang, sebilangan kecil pengguna hanya melakukannya untuk mengganggu atau membuat orang lain tidak senang. Mereka dikenali sebagai troll atau griefer, dan mereka sering melakukan tingkah laku yang sukar atau tidak dapat membolehkan sesiapa

  • Makna Status Offline di Zoosk Messenger

    Zoosk adalah laman perkahwinan dalam talian yang menggabungkan rangkaian sosial bagi memudahkan sambungan pengguna. Dengan mengaitkan akaun MySpace, Facebook dan lain‑lain, pengguna boleh berinteraksi dalam pelbagai cara di Internet. Komunikasi utama di Zoosk berlaku melalui mesej peribadi atau inst

Rangkaian komputer © https://ms.whycomputer.com