Rangkaian komputer
Facebook menyediakan kawalan privasi yang membolehkan anda mengkonfigurasi cara orang berinteraksi dengan anda. Untuk mencegah orang lain mengulas foto anda, gunakan Alat Pemilih Audiens bagi mengawal siapa yang dapat melihat dan memberi komen pada foto anda.
Klik pautan Foto pada profil Facebook anda.
Pilih pautan Album dan klik pada thumbnail album yang hendak dikurangkan hadnya.
Klik ikon pemilih audiens (bisa kelihatan seperti kunci, dua orang, dunia atau gear) di atas album tersebut. Jika anda mahu mengubah foto yang dimuat naik melalui telefon atau aplikasi lain, anda perlu membuka foto terlebih dahulu sebelum menukar audiens.
Pilih Umum, Rakan, Rakan Kecuali Kenalan, Hanya Saya atau Custom. Untuk pilihan Custom, pilih dari menu dropdown dan tentukan individu yang anda ingin blokir daripada melihat dan mengulas foto anda.
Facebook hanya membenarkan anda mengawal foto yang anda muat naik sendiri. Untuk memblokir sepenuhnya seseorang daripada melihat album anda, anda perlu menghalang mereka sepenuhnya.
Memulihkan Foto dari CD Dalam banyak industri yang dipengaruhi teknologi digital, fotografi mungkin adalah bidang yang paling berubah secara tidak dapat dipulihkan. Sesampainya koleksi foto anda beralih ke bentuk byte dan bit, penting bagi anda untuk melakukannya dalam bentuk penyimpanan yang selama
Penghantaran Gambar Dari iPhone ke Facebook Aplikasi Facebook di iPhone terintegrasi dengan sistem operasi, membolehkan anda menghantar gambar dengan cepat daripada koleksi foto atau terus daripada aplikasi Kamera. Gambar yang dihantar akan dipaparkan secara automatik di galeri Muatan Mudah Alih dan
Fitur penandaan Facebook memang menambah unsur sosial pada foto, tetapi anda mungkin tidak mahu semua rakan dapat melihat gambar yang anda tidak muat naik sendiri. Walaupun anda tidak dapat memblokir orang sepenuhnya daripada menandai anda, anda boleh menukar tetapan privasi supaya hanya anda sahaja