Rangkaian komputer
Jika akaun Twitter anda terhubung dengan Facebook, setiap tweet anda akan dikongsi secara automatik ke Talian Waktu anda. Untuk tidak menghapus satu persatu di Facebook, anda boleh mematikan fungsi berkongsi ini. Twitter tidak memerlukan anda memutuskan pautan akaun, kerana anda boleh menukar tetapan perkongsian.
Ikuti langkah-langkah berikut untuk mematikan perkongsian:
Di Twitter, klik ikon gear dan pilih Settings daripada menu. Pilih Profile di panel navigasi untuk mengakses tetapan.
Di bahagian Facebook, nyahpilih kotak Post retweets to Facebook dan Post to my Facebook profile untuk menghentikan tweet anda dari dikongsi ke profil Facebook.
Jika anda juga mahu menghentikan perkongsian ke laman perniagaan, nyahpilih Post to my Facebook page.
Tekan butang Save Changes untuk mengaplikasi tetapan baru. Perkongsian akan dihentikan segera setelah perubahan disimpan.
Klik Home untuk kembali ke muka surat utama Twitter.
Untuk memulakan semula perkongsian, pilih semula kotak Post retweets to Facebook dan Post to my Facebook profile.
Jika anda mahu memutuskan sambungan antara kedua akaun, klik pautan Disconnect it di bahagian Facebook. Anda perlu menyambung semula untuk mengaktifkan perkongsian semula.
Anda juga boleh memadam semua aktiviti Twitter di Facebook dengan memilih kotak Delete all your Twitter activity on Facebook apabila anda menyingkirkan aplikasi Twitter dari akaun Facebook.
Langkah‑langkah Memadam Akaun Facebook Secara Kekal Jika anda prihatin tentang privasi maklumat peribadi anda, memadam akaun Facebook adalah langkah yang paling tegas. Setelah akaun dipadam, anda tidak dapat mengaktifkannya semula atau mengakses sebarang data seperti halaman rakan, mesej atau gambar
Facebook dan Google merupakan dua laman web paling banyak dikunjungi di dunia, menurut penilaian Alexa. Anda mungkin sudah memiliki akaun Facebook atau tertarik untuk menyertainya. Jika belum, anda boleh mendaftar akaun Google dan secara automatik mengakses semua alat mereka, seperti Gmail, Kalendar
Penghantaran Gambar Dari iPhone ke Facebook Aplikasi Facebook di iPhone terintegrasi dengan sistem operasi, membolehkan anda menghantar gambar dengan cepat daripada koleksi foto atau terus daripada aplikasi Kamera. Gambar yang dihantar akan dipaparkan secara automatik di galeri Muatan Mudah Alih dan