whycomputer.com >> Rangkaian komputer >  >> Perisian

Cara Membuat Gambar Lebih Besar Menggunakan Photoshop

Sunting dan mengubah saiz imej dahulu hanya terhad kepada jurugambar profesional yang memiliki perisian mahal. Kini, dengan Adobe Photoshop, sesiapa pun, walaupun kurang berpengalaman, boleh memanipulasi dan memperbesar gambar dengan mudah.

Langkah 1

Buka Photoshop dengan klik "Start > Programs > Adobe > Photoshop". Selepas itu, buka gambar yang ingin anda besarkan dengan memilih "File > Open".

Langkah 2

Pilih "Image > Image Size".

Langkah 3

Pastikan kotak "Constrain Proportions" dicentang supaya nisbah saiz gambar dikekalkan semasa pembesaran.

Langkah 4

Masukkan nilai "Width" dan "Height" yang dikehendaki. Photoshop akan menyesuaikan saiz mengikut nisbah yang tetap.

Langkah 5

Klik "OK" untuk menerima saiz baru. Photoshop akan mengubah saiz gambar anda mengikut nilai yang dimasukkan.

Simpan hasilnya dengan memilih "File > Save As" dan klik "Save". Gambar anda kini lebih besar!

Tip

  • Simpan salinan asal gambar sebelum melakukan pembesaran. Klik "File > Save As" dan beri nama fail yang berbeza.

URL:https://ms.whycomputer.com/perisian/1015002620.html

Perisian
  • Cara Membuat Flyer Dengan Gambar Sendiri

    Memperkenalkan flyer yang memuat gambar anda sendiri adalah cara yang hebat untuk mempromosikan perniagaan atau mengumumkan acara amal. Sama ada anda ingin membuat flyer bagi perniagaan baru atau projek sekolah, prosesnya mudah dan memuaskan.Langkah-langkah Membuat FlyerLangkah 1: Rancang dan Pilih

  • Cara Mengurangkan Saiz Hidung Anda dalam Photoshop

    Walaupun hidung anda sudah wajar, anda boleh melakukan nose job digital dengan mudah menggunakan Adobe Photoshop CC. Kebanyakan kerja dilakukan dengan menggunakan Smart Objects dan penapis Liquify. Anda juga boleh memanfaatkan Transformasi Skala untuk mengurangkan lebar hidung anda. Walau seberapa b

  • Buat Photobook Ringkas dengan Photoshop CS

    Buat Photobook Ringkas dengan Photoshop CS Photobook ialah koleksi gambar anda yang diatur dengan teks pendukung, siap untuk dijual atau dijadikan kenang‑kenangan. Dengan Photoshop CS, anda boleh menata setiap halaman secara profesional tanpa perlu bantuan pakar. Langkah 1: Siapkan Gambar Impor gamb

Rangkaian komputer © https://ms.whycomputer.com