whycomputer.com >> Rangkaian komputer >  >> Perkakasan

Cara Memasukkan Audio ke Mixcraft Menggunakan Mikrofon

Memasang Audio ke Mixcraft dengan Mikrofon

Mixcraft adalah aplikasi rakaman dan penyuntingan audio berbilang trek yang dibangunkan oleh Acoustica. Untuk merekod audio melalui mikrofon, anda perlu menyambungkannya ke komputer anda. Terdapat dua cara utama bergantung pada jenis mikrofon yang anda gunakan: mikrofon komputer atau mikrofon dengan pemotong XLR.

1. Sambungkan Mikrofon ke Komputer Melalui Kad Bunyi Komputer

Langkah 1

Pasang kabel mikrofon komputer ke jack "Mic" pada komputer.

Langkah 2

Pasang headphone ke jack headphone komputer.

Langkah 3

Matikan pembesar suara komputer (jika ada) untuk mengelakkan maklum balas audio semasa rakaman.

2. Sambungkan Mikrofon ke Komputer melalui Antara Muka Audio USB

Langkah 1

Masukkan cakera pemasangan yang disertakan dengan antara muka audio USB ke pemacu CD komputer. Wizard pemasangan akan dimuatkan secara automatik. Ikuti arahan pada skrin untuk memasang pemacu.

Langkah 2

Sambungkan kabel kuasa antara muka audio ke port kuasa dan letakkan ke soket elektrik. Hidupkan peranti.

Langkah 3

Pasang satu hujung kabel USB ke port USB pada antara muka audio, dan hujung lain ke port USB pada komputer.

Langkah 4

Pasang mikrofon ke jack "Mic" pada antara muka audio.

Langkah 5

Pasang headphone ke jack headphone komputer.

Langkah 6

Matikan pembesar suara komputer (jika ada) untuk mengelakkan maklum balas audio semasa rakaman.

3. Rakam Audio dari Mikrofon Menggunakan Mixcraft

Langkah 1

Buka Mixcraft, pilih "File" > "New Project" > "Record Yourself or Your Band".

Langkah 2

Pilih "File" > "Preferences". Di dalam dialog "Music Preferences", pergi ke panel "Sound Device".

Langkah 3

Jika mikrofon disambungkan melalui antara muka audio USB yang menggunakan pemacu ASIO, pilih "ASIO"; jika tidak, pilih "Wave". Klik "OK".

Langkah 4

Klik butang "Arm" pada header trek kosong. Butang ini akan berubah menjadi merah, menandakan trek bersedia rakam.

Langkah 5

Buka menu drop-down "Arm" dan pilih input "Mic" pada kad bunyi atau antara muka audio yang sesuai.

Langkah 6

Aktifkan tab "Track" dan hidupkan pilihan "Monitor".

Langkah 7

Tekan butang "Record". Ucapkan atau mainkan instrumen ke mikrofon. Pastikan bar meter rakaman bergerak dan gelombang muncul pada trek. Tekan "Stop" untuk menghentikan rakaman.

Peralatan yang Diperlukan

  • Mixcraft 5
  • Mikrofon (komputer atau XLR)
  • Headphone
  • Antara muka audio USB (pilihan)

URL:https://ms.whycomputer.com/perkakasan/1015008178.html

Perkakasan
  • Menyegerakkan Audio dan Video dengan Mana-Mana Penukar Video

    Any Video Converter ialah perisian percuma popular yang boleh dimuat turun melalui internet. Ia boleh menukar mana-mana jenis fail video dan audio ke format lain yang lebih praktikal untuk digunakan bersama perisian lain, meningkatkan kualiti atau menghasilkan fail lebih kecil yang mudah dimuat naik

  • Merekam CD Lagu Sendiri Dengan Laptop

    Rekodkan CD lagu dengan kualiti baik dari keselesaan rumah anda. Pertimbangkan sama ada rekod anda hanya untuk kegunaan peribadi atau penjualan. Jika anda bercadang menjual atau mempamerkan CD sebagai demo kepada syarikat muzik, lebih baik mempertimbangkan studio profesional kerana ia menawarkan has

  • Cara Memperbaiki Mikrofon Laptop Terpasang

    Komputer riba banyak mempunyai kamera dan mikrofon terpasang. Dengan itu anda boleh berkomunikasi melalui video chat. Jika mikrofon tidak dapat menangkap suara, anda perlu membuat beberapa penyesuaian supaya berfungsi semula. Setelah diperbaiki, anda boleh merakam dan menggunakan mikrofon bila‑bila

Rangkaian komputer © https://ms.whycomputer.com