Rangkaian komputer
iPhone menyediakan ciri keselamatan yang memerlukan pengguna memasukkan kata laluan empat digit sebelum menggunakan telefon dan semua fungsi. Ciri ini melindungi telefon anda daripada pengguna lain, jadi jika telefon anda dicuri atau pinjam tanpa kebenaran, telefon tidak dapat diakses.
Kata laluan ini memastikan hanya anda atau pengguna yang diberi kebenaran dapat mengakses data penting dan mengelakkan penggunaan telefon tanpa izin.
Sambungkan kabel USB iPhone ke komputer anda.
Matikan iPhone dengan menekan butang kuasa di bahagian atas dan seret penutup skrin ke kiri.
Nyalakan iPhone sambil menekan butang kuasa dan butang rumah (kekasih bulatan di bahagian bawah skrin). Jika ikon kuning "Recovery Mode" muncul, anda telah masuk ke mod pemulihan.
Buka program iTunes (atau Finder jika menggunakan macOS Catalina ke atas).
Di iTunes, klik tab "Ringkasan" dan pilih "Pulihkan iPhone". Proses ini akan memulihkan semua tetapan asal dan memadam semua data.
Pilih ikon "Tetapan" di skrin utama iPhone.
Ketuk "Umum", kemudian pilih "Kunci Kata Laluan".
Masukkan kod empat digit baru dan masukkannya sekali lagi untuk pengesahan. Pilih selang masa bila kata laluan perlu ditaip semula (contoh: setiap 4 jam, atau bila telefon dimulakan semula).
Langkah Menetapkan Semula Kod Laluan pada iPhone Untuk melindungi iPhone Apple anda, anda perlu memasukkan kod laluan empat digit sebelum dapat menggunakan peranti. Jika anda pemilik pertama iPhone dan telah lupa kod laluan yang anda masukkan semasa pendaftaran, anda boleh menetapkannya semula denga
Apabila anda menetapkan kata laluan untuk rangkaian komputer, kata laluan tersebut ditetapkan pada penyambung (router) bukan pada komputer individu. Ia menghalang orang tak diingini daripada bersambung ke router dan, seterusnya, mencegah mereka mengakses komputer yang terhubung dengannya. Jika anda
Jika anda telah terlupa kod laluan 4-digit iPhone, telefon anda akan meminta kod tersebut setiap kali dihidupkan. Untuk memulihkannya, anda boleh menggunakan iTunes, program pengurusan lalai Apple, dan memulihkan peranti ke tetapan asal. Proses ini memadam semua data pada telefon, jadi pastikan anda