Rangkaian komputer
Facebook menyediakan sistem privasi terperinci yang membolehkan anda menukar sama ada pemberitahuan penerimaan rakan dipaparkan di Lini Masa anda. Walaupun anda boleh menonaktifkan pemberitahuan ini, rakan yang berkongsi rakan dengan anda masih akan dapat melihat anda dalam senarai rakan mereka.
Klik ikon Pemberitahuan Rakan pada bar navigasi atas dan pilih permintaan rakan yang ingin anda terima.
Klik butang Sahkan.
Klik nama anda pada bar menu untuk membuka Lini Masa.
Arahkan kursor ke pemberitahuan Permintaan Rakan di kotak Aktiviti. Klik ikon X.
Pilih Sembunyikan Cerita Aktiviti Terkini ini dari Lini Masa untuk menyembunyikan hanya permintaan tersebut, atau pilih Sembunyikan Aktiviti Serupa dari Lini Masa untuk menyembunyikan semua permintaan rakan berikutnya.
Klik kotak Rakan di Lini Masa anda.
Klik butang Sunting dan pilih Hanya Saya dari dialog Siapa yang Boleh Lihat Senarai Rakan Anda?.
Twitter adalah platform media sosial yang membolehkan pengguna mengedarkan kemas kini status dan membaca kemas kini pengguna lain. Jika anda tertarik dengan mesej atau tweet seseorang dan ingin membaca secara berkala, anda perlu mengikuti pengguna tersebut melalui akaun Twitter. Ikut Tanpa Mendaftar
Langkah-Langkah Menyemak Jika Anda Sudah Memadamkan Seseorang Secara Tidak Sengaja di Facebook Facebook membolehkan anda berhubung dengan rakan, rakan sekerja, keluarga dan kenalan lain. Anda boleh menyusun rakan-rakan ini ke dalam kumpulan yang hanya dapat dilihat oleh anda. Walaupun anda boleh mem
Facebook merupakan laman jejaring sosial yang paling popular di dunia, dengan lebih daripada 500 juta pengguna pada Ogos 2011, menurut data Facebook sendiri. Untuk membuka akaun Facebook, anda mesti memasukkan beberapa maklumat peribadi, termasuk alamat e‑mail anda. Facebook tidak membenarkan penda