whycomputer.com >> Rangkaian komputer >  >> Media Sosial

Adakah Facebook Menunjukkan Status Tidak Aktif Anda Semasa Anda Berada di Tetingkap Itu?

Facebook membolehkan anda berhubung dengan rakan dan keluarga melalui pos dan mesej, tetapi ia juga mempunyai fungsi sembang yang berfungsi seperti program mesej segera. Apabila anda membuka sembang Facebook, mudah untuk melihat bahawa tidak semua kenalan dalam talian, bermakna anda tidak dapat berkomunikasi dengan segera. Kenalan yang tidak aktif atau luar talian mungkin tidak segera menjawab mesej.

Facebook Chat

Sembang Facebook, boleh diakses melalui bar sisi kanan bawah, membolehkan anda berhubung dengan rakan secara masa nyata. Ia juga menyediakan fungsi sembang video. Anda boleh memilih rakan yang akan melihat anda sebagai dalam talian, memblokir kenalan atau log keluar, dan menerima mesej yang dihantar ke peti masuk Mesej anda. Facebook telah membuang simbol tidak aktif dalam sembang, jadi anda tidak akan ditunjukkan sebagai tidak aktif ketika anda tidak berada di tetingkap Facebook.

Chat Idle

Dah lama, Facebook memaparkan simbol separuh bulan biru untuk menunjukkan bahawa seseorang dalam senarai kenalan telah log masuk ke sembang tetapi berada di luar Facebook. Sejak pertengahan 2011, ciri ini telah dipadam. Kini, pengguna dengan bulatan hijau dianggap tersedia, ikon telefon bimbit menunjukkan boleh dihubungi pada peranti mudah alih, dan tiada tanda di sebelah nama menunjukkan boleh dihubungi melalui mesej Facebook yang dihantar melalui tetingkap sembang.

Contact List

Senarai kenalan Facebook dibahagikan kepada dua bahagian. Bahagian atas menunjukkan rakan yang anda berinteraksi baru-baru ini atau rakan yang sering anda hubungi. Senarai ini berubah mengikut penggunaan anda dan tidak dapat diubah secara manual. Bahagian bawah, yang dinamakan 'Rakan Lain', memaparkan rakan yang kini aktif di Facebook dan telah log masuk ke sembang.

Seen

Salah satu cara mengetahui sama ada rakan dalam talian atau tidak ialah ciri 'Seen'. Apabila anda menghantar mesej kepada kenalan, tetingkap sembang memaparkan sama ada orang itu telah melihat mesej tersebut, termasuk masa dilihat. Setelah orang itu menjawab, notifikasi 'Seen' dipadamkan.


URL:https://ms.whycomputer.com/media-sosial/1015008983.html

Media Sosial
  • Apakah Maksud Menyekat Pengguna di YouTube?

    Jika pengguna lain terus menerbitkan komen atau menghantar mesej yang bersifat merendahkan, menyinggung atau menyakiti, YouTube memberi anda pilihan untuk menyekat mereka. Dengan menyekat, pengguna tersebut tidak dapat meninggalkan komen di video anda, melanggan saluran anda atau menghantar mesej me

  • Apakah Log Sembang Facebook Disimpan?

    Apabila anda mengirim mesej, sama ada dengan satu orang atau sekumpulan, Facebook menyimpan rekod perbualan anda.Dengan cara ini, bila anda mahu menertawakan sesuatu yang lucu atau mengingat perkara penting, anda boleh menyemak mesej sembang pada bila-bila masa kerana Facebook menyimpan log tersebut

Rangkaian komputer © https://ms.whycomputer.com